Antypody smaków: Melbourne i okolice (7)
(Sara's Australia Unveiled: Southern City & Country)
W skrócie: | Sara zwiedza Melbourne. Następnie jedzie na wyprawę w góry w stanie Wiktoria. Odwiedza hodowlę bydła. Po dniu spędzonym na farmie zaprasza gospodarzy na wyśmienite danie z wołowiny. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 27 listopada za 6 dni |
9:00 | Nat Geo People |
Opis
Szefowa kuchni i prezenterka telewizyjna Sara La Fountain odkrywa ukryte skarby Australii. Odwiedza oddalone od cywilizacji tereny, szukając tam regionalnych produktów. Wszystko po to, aby z pomocą miejscowych kucharzy stworzyć nowe kompozycje smaków. Potrawy, jakie przygotuje z sezonowych produktów, nie będą wykwintne, ale przede wszystkim smaczne i pożywne. Przy okazji swoich kulinarnych wypraw Sara pokaże widzom, jak pięknym i zróżnicowanym krajem jest Australia. Okaże się, że warto zboczyć z głównych szlaków, by odkryć niezwykłe miejsca tego niejednorodnego geograficznie kraju, w którym zobaczyć możemy zarówno pustynie, jak i lasy deszczowe, czy też mokradła.
Sara dociera do Melbourne. Zwiedza miasto, a później jedzie na wyprawę w góry w stanie Wiktoria. Odwiedza też hodowlę Cobrunga i odkrywa sekret wołowiny wagyu. Po dniu spędzonym na farmie Sara zaprasza swoich gospodarzy na wyśmienite danie z wołowiny.
Zobacz także
- Antypody smaków: Magiczne Kimberley (5) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 9:00 i 1 późniejsza emisja
- Antypody smaków: Pierwsze spotkanie z Australią (1) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 9:30 i 1 późniejsza emisja
- Antypody smaków: Wizyta w Darwin (2) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 25 listopada 9:00 i 1 późniejsza emisja
- Antypody smaków: Dwa oblicza Outbacku (3) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 25 listopada 9:30 i 1 późniejsza emisja
- Antypody smaków: Miasto pereł (4) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 9:00 i 1 późniejsza emisja
- Antypody smaków: Dusza miasta (6) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 9:30 i 1 późniejsza emisja
- Antypody smaków: Kulinarna wyprawa (8) - magazyn kulinarny - środa, 27 listopada 9:30