Antypody smaków: Kulinarna wyprawa (8)
(Sara's Australia Unveiled: Culinary Roadtrip)
W skrócie: | Podróżniczka odwiedza w stanie Wiktoria restaurację Brae. Dan Hunter opowiada jej o swoim niezwykłym podejściu do jedzenia. W czasie przejażdżki po półwyspie Mornington Sara gości w fabryce oliwy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 5 grudnia pojutrze |
8:30 | Nat Geo People |
Opis
Szefowa kuchni i prezenterka telewizyjna Sara La Fountain odkrywa ukryte skarby Australii. Odwiedza oddalone od cywilizacji tereny, szukając tam regionalnych produktów. Wszystko po to, aby z pomocą miejscowych kucharzy stworzyć nowe kompozycje smaków. Potrawy, jakie przygotuje z sezonowych produktów, nie będą wykwintne, ale przede wszystkim smaczne i pożywne. Przy okazji swoich kulinarnych wypraw Sara pokaże widzom, jak pięknym i zróżnicowanym krajem jest Australia. Okaże się, że warto zboczyć z głównych szlaków, by odkryć niezwykłe miejsca tego niejednorodnego geograficznie kraju, w którym zobaczyć możemy zarówno pustynie, jak i lasy deszczowe, czy też mokradła.
Sara odwiedza stan Wiktoria znany z fascynujących miejsc dla wielbicieli jedzenia. Podróżniczka trafia do Brae, restauracji założonej przez Dana Huntera, który opowiada jej o swoim niezwykłym podejściu do jedzenia. W czasie przejażdżki po półwyspie Mornington Sara odwiedza fabrykę oliwy i winnicę. Na koniec organizuje piknik, gdzie podawane są dania ze świeższych lokalnych produktów.
Zobacz także
- Antypody smaków: Miasto pereł (4) - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 8:00
- Antypody smaków: Dusza miasta (6) - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 8:30
- Antypody smaków: Melbourne i okolice (7) - magazyn kulinarny - czwartek, 5 grudnia 8:00