ABC gotowania - kuchnia turecka: Zupy (4)
magazyn poradnikowy Polska 2022
W skrócie: | Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia hiszpańska: Zupy (4) - magazyn poradnikowy - dziś, 15 marca 9:25 i 1 późniejsza emisja
- ABC gotowania - kuchnia francuska: Zupy (2) - magazyn poradnikowy - wtorek, 18 marca 22:25
- M jak mięso 6: Zupy (2) - serial dokumentalny - niedziela, 23 marca 12:30
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Pieczywo do kebaba (1) - magazyn poradnikowy - czwartek, 27 marca 14:20