ABC gotowania - kuchnia turecka: Zupy (4)
magazyn poradnikowy Polska 2022
W skrócie: | Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 22 listopada za 8 dni |
14:20 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Pieczywo do kebaba (1) - magazyn poradnikowy - wtorek, 19 listopada 14:20
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Street food (2) - magazyn poradnikowy - środa, 20 listopada 14:20
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Faszerowane (3) - magazyn poradnikowy - czwartek, 21 listopada 14:20
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.1 (5) - magazyn poradnikowy - poniedziałek, 25 listopada 14:20
- M jak mięso 6: Zupy (2) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 25 na 26 listopada 5:30 i 2 późniejsze emisje
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Warzywa (6) - magazyn poradnikowy - wtorek, 26 listopada 14:20