ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.1 (5)

ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.1 (5)

magazyn poradnikowy Polska 2022   od 12 lat
W skrócie:Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
niedziela, 29 grudnia
za 7 dni
1:40 CANAL+ Kuchnia

Opis

Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.

Zobacz także