ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.1 (5)
magazyn poradnikowy Polska 2022
W skrócie: | Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 25 listopada za 11 dni |
14:20 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Pieczywo do kebaba (1) - magazyn poradnikowy - wtorek, 19 listopada 14:20
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Street food (2) - magazyn poradnikowy - środa, 20 listopada 14:20
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Faszerowane (3) - magazyn poradnikowy - czwartek, 21 listopada 14:20
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Zupy (4) - magazyn poradnikowy - piątek, 22 listopada 14:20
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Warzywa (6) - magazyn poradnikowy - wtorek, 26 listopada 14:20
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Ryż i kasza (7) - magazyn poradnikowy - środa, 27 listopada 14:20