ABC gotowania - kuchnia turecka: Desery (10)
magazyn poradnikowy Polska 2022
W skrócie: | Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 2 lutego za 11 dni |
1:40 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Pieczywo tureckie (9) - magazyn poradnikowy - noc sob./niedz., 25 na 26 stycznia 1:40
- ABC gotowania - kuchnia hiszpańska: Desery (8) - magazyn poradnikowy - środa, 29 stycznia 21:55
- ABC gotowania - kuchnia amerykańska: Desery (6) - magazyn kulinarny - niedziela, 2 lutego 9:00