ABC gotowania - kuchnia polska: Mąka (2)
magazyn kulinarny Polska 2023
W skrócie: | Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 22 lutego dziś |
18:55 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z truskawkami, leniwe czy domową kiszoną kapustę. Pokaże, jakie przysmaki można wyczarować z grzybów, twarogu czy kaszy.
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia polska: Śliwka (3) - magazyn kulinarny - sobota, 1 marca 18:55