
Food NetworkProgram TV na Piątek 28.02.2025
6:00
Na tłusto i na grubo (4/12)magazyn kulinarny
Szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą, ma wyłonić zwycięzcę.
6:35
Na tłusto i na grubo (5/12)magazyn kulinarny
Szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą, ma wyłonić zwycięzcę.
7:10
Na tłusto i na grubo (6/12)magazyn kulinarny
Szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą, ma wyłonić zwycięzcę.
7:45
Symon gotuje w domu (11/13)magazyn kulinarny
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
8:20
Symon gotuje w ogrodzie (1/10)magazyn kulinarny
Michael Symon rozpala grill, by zachęcić do przygotowywania dań na świeżym powietrzu. Dzieli się wskazówkami dotyczącymi przyrządzania potraw w takiej formie, dzięki czemu każdy posiłek będzie pyszny.
8:50
Symon gotuje w ogrodzie (2/10)magazyn kulinarny
Michael Symon rozpala grill, by zachęcić do przygotowywania dań na świeżym powietrzu. Dzieli się wskazówkami dotyczącymi przyrządzania potraw w takiej formie, dzięki czemu każdy posiłek będzie pyszny.
9:25
Sexy kuchnia Magdy Gessler (4/8)magazyn kulinarny
Magda Gessler podaje tartę z pomidorami cherry i fasolą szparagową, nadziewaną farszem serowym z dodatkiem burraty. Radzi, jak przyrządzać ciasto kruche. Przyrządza grillowane rydze z maślanym sosem.
9:55
Sexy kuchnia Magdy Gessler (5/8)magazyn kulinarny
Magda Gessler zaprezentuje, jak przyrządzić frittatę. Restauratorka wybiera warzywną wersję ze szparagami i kwiatami cukinii, ale lista produktów potrzebnych do przygotowania tej potrawy jest otwarta.
10:30
Sexy kuchnia Magdy Gessler (6/8)magazyn kulinarny
W kuchni pojawią się ryby i owoce morza. Na początek pstrąg marynowany w cebuli, szczypiorku, z dodatkiem fenkułu, obtoczony w panierce z orzechów laskowych. Potem Magda przyrządzi portugalskie danie.
11:00
Słodki biznes (3/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
11:35
Słodki biznes (4/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
12:10
Kulinarny poker (7/8)reality show
Uczestnicy losują karty. Na każdej są wytyczne, według których mają przyrządzić danie. Karty określają rodzaj potrawy, czas na jej przygotowanie oraz obowiązkowe składniki. Prowadzi Eric Adjepong.
13:10
Posiekani (8/13)teleturniej kulinarny
Kolejna odsłona konkursu kulinarnego, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Szefowie kuchni muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy.
14:10
Akcja: Restauracja! (6/13)reality show
Robert Irvine i jego zespół wykorzystują swoją pomysłowość i zaangażowanie, aby pomóc właścicielom małych firm odmienić ich restauracje i życie.
15:10
Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Powroty (1/12)magazyn kulinarny
Guy Fieri odwiedza St. Simons Island w Georgii, gdzie kosztuje specjałów barbecue. Następnie rusza do Los Angeles, gdzie tradycyjne włoskie delikatesy oferują kurczaka po parmeńsku.
15:45
Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Powroty (2/12)magazyn kulinarny
Guy Fieri rusza w trasę, by odwiedzić ulubione knajpki i sprawdzić, co się tam dzieje od czasu jego wizyty. Prowadzący chce wiedzieć, czy właściciele otworzyli nowe lokale i dodali nowe potrawy.
16:15
Sprytne pomysły Jagny (6/8)program rozrywkowy
Jagna udaje się z wizytą do Alex i jej syna, aby wspólnie coś ugotować w duchu zero waste. Przy okazji podpowiada, jak zaoszczędzić nawet 50 zł rocznie na gotowaniu wody na herbatę.
16:50
Z gruntu zdrowo (4/6)magazyn poradnikowy
Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
17:25
Z gruntu zdrowo (6)magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą.
18:00
Słodki biznes (17/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
18:30
Słodki biznes (18/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
19:05
Apetyt na miłość (8/12)program rozrywkowy
Wiecznie uśmiechnięta Agnieszka pracuje w call center, a w wolnym czasie uczy się angielskiego i marzy o prawdziwej miłości. W programie spotka się m.in. z Mariuszem Z., miłośnikiem podróży.
20:05
Kuchenne rewolucje (10/14)program rozrywkowy
W Rzeszowie znajduje się restauracja Pablo Picasso. Jej właścicielami są kucharz Paweł i jego żona Joanna. Mężczyzna stworzył menu z mieszanką kuchni hiszpańskiej, włoskiej oraz meksykańskiej.
21:10
Dziecięce mistrzostwa wypieków (8/10)teleturniej kulinarny
Dwunastu młodych piekarzy przyjeżdża do specjalnej szkoły. Na miejscu tworzą niesamowite wypieki inspirowane najlepszymi momentami, jakie wydarzyły się w ich nowej placówce edukacyjnej.
22:15
Apetyt na miłość (7/12)program rozrywkowy
Jacek jest aktorem o hippisowskiej duszy. W programie będzie miał okazję spotkać się z Nadią. Opieka nad domem i ogrodem stanowi dla niej nie tylko źródło zarobku, ale i satysfakcji.
23:20
Perfekcyjni gospodarze (17/40)serial dokumentalny
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
- 0:20Jedzenie na pocieszenie (1/8)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Misha Sukias prezentuje przepis na tapsilog - klasyczne filipińskie śniadanie składające się z wołowiny, ryżu i jajka, kurczaka po mandaryńsku oraz domowego burgera na bułce z donata.
0:55
Posiekani (8/13)teleturniej kulinarny
Kolejna odsłona konkursu kulinarnego, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Szefowie kuchni muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy.
1:55
Kulinarny poker (7/8)reality show
Uczestnicy losują karty. Na każdej są wytyczne, według których mają przyrządzić danie. Karty określają rodzaj potrawy, czas na jej przygotowanie oraz obowiązkowe składniki. Prowadzi Eric Adjepong.
2:45
Akcja: Restauracja! (6/13)reality show
Robert Irvine i jego zespół wykorzystują swoją pomysłowość i zaangażowanie, aby pomóc właścicielom małych firm odmienić ich restauracje i życie.
3:35
Pyszne miejscówki (1/13)magazyn kulinarny
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Degustacja obejmie m.in. makaron z serem na targu Krog Street Market w Atlancie.
4:20
Co nas truje (4/12)program rozrywkowy
Jeśli chodzi o częstotliwość spożycia leków na świecie na pierwszym i drugim miejscu plasują się Francuzi i Amerykanie. Polacy są zaraz za nimi. Nadużywanie lekarstw jest naszym sportem narodowym.
4:55
Słodka potyczka (6)reality show
Grupa piekarzy bierze udział w konkursie kulinarnym. Zawodnicy starają się udoskonalić swój ulubiony przepis, aby mieć szansę na zaprezentowanie swojego przysmaku i wygranie 100 tysięcy dolarów.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI