Food NetworkProgram TV na Niedziela 12.01.2025
- 6:00Pyszne 25 (3/12)
magazyn kulinarny
Anna Starmach podpowie, jak przygotować niedrogie, lecz efektowne potrawy, które będą dopełnieniem romantycznego wieczoru. Prowadząca przyrządzi m.n. ceviche z łososia z awokado i pomidorkami.
- 6:35Pyszne 25 (4/12)
magazyn kulinarny
Anna Starmach zaprezentuje szybki posiłek do pracy. Przyrządzi podpłomyki z dodatkiem kurczaka, sałatkę wietnamską z makaronem ryżowym i kiełkami soi oraz kuskus z grillowaną piersią indyka.
- 7:10Makłowicz w drodze (5/7)
magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
- 7:45Makłowicz w drodze (4/7)
magazyn kulinarny
Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
- 8:20Wiem, co jem i wiem, co kupuję (7/12)
magazyn poradnikowy
Statystycznie każdy Polak zjada 7 kg wędlin rocznie. Twórcy programu zajrzą do tradycyjnej masarni. Katarzyna Bosacka poszuka różnic w smaku między dobrymi wyrobami a produktami niskiej jakości.
- 9:05Wiem, co jem i wiem, co kupuję (6/12)
magazyn poradnikowy
Dietetyk pomoże prowadzącej zmierzyć się z uzależnieniem od łakoci. W toruńskiej fabryce pierników kamery podejrzą proces produkcji katarzynek. Będzie też mowa o manipulacji wielkością opakowania.
- 9:50Co nas truje (1/12)
program rozrywkowy
Fast foody są smaczne, łatwo dostępne i tanie, co sprawia, że są uwielbiane przez wielu na całym świecie. Katarzyna Bosacka odpowie na pytanie, jakie szkody może wyrządzić takie jedzenie.
- 10:35Co nas truje (2/12)
program rozrywkowy
Katarzyna Bosacka odkryje prawdę o cukrze. Dzienne spożycie słodkiej trucizny nie powinno być większe niż 6 łyżeczek. Przeciętny Polak pięciokrotnie przekracza normy, co prowadzi do wielu chorób.
- 11:20Zamiana szefów kuchni (2/6)
program rozrywkowy
Restauracja Ceviche Bar znajduje się w centrum stolicy. Szef kuchni Martin Gimenez słynie z owoców morza, która układa w oryginalne rzeźby. Z kolei Grzegorz Uchwał prowadzi bar mleczny w Płocku.
- 12:20Makłowicz w drodze (3/10)
magazyn kulinarny
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
- 12:55Makłowicz w drodze (4/10)
magazyn kulinarny
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
- 13:30Kuchenne rewolucje (2/15)
program rozrywkowy
W restauracji Szalotka rządzi Marta, której nie brakuje pomysłów. Szef kuchni czuje się zagubiony ciągłymi zmianami w menu. W karcie dań panuje chaos, a lokal generuje straty.
- 14:30Kuchenne rewolucje (3/15)
program rozrywkowy
Magda Gessler odwiedza restaurację w Łodzi. Jej właściciele usłyszą dużo gorzkich słów. Jeden z głównych zarzutów dotyczyć będzie braku czystości w lokalu.
- 15:30Molly gotuje na farmie (1/13)
magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
- 16:05Molly gotuje na farmie (2/13)
magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
- 16:35Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Powroty (1/13)
magazyn kulinarny
Guy Fieri odkrywa nowe odsłony klasycznych dań. W Kalifornii poznaje smak frytek z awokado i nietypowego burgera. W New Jersey testuje nóżki wieprzowe oraz żeberka w stylu St. Louis.
- 17:10Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Powroty (2/13)
magazyn kulinarny
Guy Fieri odwiedza kultowy lokal Triple D w Knoxville. W Somers Point w New Jersey kucharz kosztuje chrupiących kotlecików krabowych w pikantnej wersji. Na koniec odwiedza pub w Blue Ash w Ohio.
- 17:40MasterChef (11/14)
program rozrywkowy
Anna Starmach, Magda Gessler i Michel Moran wybiorą kucharzy, którzy trafią do półfinałów rozgrywających się za granicą. W studiu gości zdobywca gwiazdki Michelin, Valentino Casanelli.
- 19:10Zamiana szefów kuchni (1/6)
program rozrywkowy
Dwaj mistrzowie kuchni zamieniają się miejscami. Muszą poradzić sobie w nowej rzeczywistości. Pierwszymi uczestnikami show są kucharz z Zambrowa oraz Andrzej Polan z warszawskiej Małej Polany Smaków.
- 20:05Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching (1)
magazyn kulinarny
Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
- 20:40Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching (1)
magazyn kulinarny
Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
- 21:15Słodki świat Renata (1/8)
magazyn kulinarny
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
- 22:15Kuchnia jak u mamy (1/30)
magazyn kulinarny
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
- 22:50Kuchnia jak u mamy (2/30)
magazyn kulinarny
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
- 23:25Makłowicz w drodze (5/7)
magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
- 23:55Makłowicz w drodze (4/7)
magazyn kulinarny
Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
- 0:30Pyszne 25 (3/12)
magazyn kulinarny
Anna Starmach podpowie, jak przygotować niedrogie, lecz efektowne potrawy, które będą dopełnieniem romantycznego wieczoru. Prowadząca przyrządzi m.n. ceviche z łososia z awokado i pomidorkami.
- 1:05Pyszne 25 (4/12)
magazyn kulinarny
Anna Starmach zaprezentuje szybki posiłek do pracy. Przyrządzi podpłomyki z dodatkiem kurczaka, sałatkę wietnamską z makaronem ryżowym i kiełkami soi oraz kuskus z grillowaną piersią indyka.
- 1:40Zamiana szefów kuchni (2/6)
program rozrywkowy
Restauracja Ceviche Bar znajduje się w centrum stolicy. Szef kuchni Martin Gimenez słynie z owoców morza, która układa w oryginalne rzeźby. Z kolei Grzegorz Uchwał prowadzi bar mleczny w Płocku.
- 2:45Sexy kuchnia Magdy Gessler (3/9)
magazyn kulinarny
Magda Gessler lubi kuchnię meksykańską, choć nie jest ona łatwa w przygotowaniu. Przyrządzi potrawę z kuchni azteckiej, wieprzowinę w sosie paprykowo-czekoladowym, oraz truskawki zabaione z szampanem.
- 3:20Sexy kuchnia Magdy Gessler (4/9)
magazyn kulinarny
W kolejnym odcinku programu Magda zaserwuje niebanalne połączenie śledzia i mięsa cielęcego z sosem typu forszmak z ogórkami kiszonymi, twarogiem i jajkami. Warto je zaserwować z lampką białego wina.
- 3:50Przyślij przepis (3/6)
magazyn kulinarny
Klaudia i Marta razem mieszkają, pracują i spędzają wolny czas. Nie do końca zgadzają się w sprawie kuchni. Odwieczny konflikt kulinarny przyjaciółki postanowiły rozstrzygnąć pod okiem ekipy programu.
- 4:25Przyślij przepis (4/6)
magazyn kulinarny
Polsko-chorwackiego małżeństwo, Sylwia Pędziwiatr i Stefan Vjekoslav, zdradza widzom swoje ulubione przepisy, m.in.: na 'śniadanie mistrzów', czyli makaron z łososiem, groszkiem i serem.
- 5:00Dieta czy cud? (2/8)
magazyn poradnikowy
Tematem wydania są wspomagacze odchudzania. Kinga Zawodnik sprawdzi, czy środki hamujące apetyt, spalacze tłuszczu i preparaty przyspieszające metabolizm działają i są bezpieczne dla zdrowia.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI