x
Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanki z Krzyżanowic

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanki z Krzyżanowic

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Remigiusz Rączka odwiedza klasztor w Krzyżanowicach. Siostry prowadzą dom dla kobiet niepełnosprawnych umysłowo w dawnym pałacu. Przygotowuje śląski bogracz z kluseczkami i kłobuczki.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka odwiedza Klasztor Zgromadzenia Sióstr Franciszkanek Maryi Nieustającej Pomocy w Krzyżanowicach. Siostry prowadzą dom dla zwierząt i kobiet niepełnosprawnych umysłowo w dawnym pałacu księcia Lichnowskiego. Bywali tam niegdyś Ludwig van Beethoven i Franciszek Liszt. Remigiusz przygotowuje z siostrami śląski bogracz z kluseczkami i kłobuczki.