Ewa gotuje (509)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Bazę tej potrawy stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny. Daniem głównym natomiast będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 25 maja za 4 dni |
6:00 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Potrawa ta, której bazę stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny, choć kojarzona z kuchnią grecką lub arabską, została prawdopodobnie wymyślona przez Francuzów. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa Wachowicz zaprosi na deser - torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 2:10
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 2:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (454) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 2:45
- Ewa gotuje (455) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 3:15
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (496) - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 7:10
- Ewa gotuje (497) - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 7:35
- Ewa gotuje (425) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 22 na 23 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (456) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 22 na 23 maja 2:45
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 22 na 23 maja 3:15