Ewa gotuje (464)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Na początek Ewa przygotuje krem z pieczonych jarzyn. Zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką. Daniem głównym będą żeberka zapieczone w kiszonej kapuście. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 28 maja za 8 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ten odcinek Ewa poświęci warzywom korzeniowym. Na początek przygotuje krem z pieczonych jarzyn. Zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką z dodatkiem papryczki chili. W ramach dania głównego będą żeberka - najpierw lekko obsmażone, następnie zapieczone w kiszonej kapuście z żurawiną i suszonymi leśnymi grzybami. Na deser Ewa zaserwuje drożdżówki z serem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 19 na 20 maja 2:05
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 19 na 20 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (497) - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (492) - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 7:10
- Ewa gotuje (493) - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 7:35
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (452) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:45
- Ewa gotuje (453) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 3:15
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (494) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 7:10